woensdag 12 augustus 2009

Triest bericht ...

Vanavond hebben we met elkaar besloten om de hond niet te houden en terug te geven aan de vorige baasjes. Vanavond nog rijden we naar Heerlen.

Directe aanleiding hiervoor was een "aanval" op Annelore. De hond stond wat grassprieten en slijm uit te braken. Toen Annelore de tuin in liep om te kijken bij de hond kreeg ze gelijk een snauw waar wij erg van schrokken. Het zoveelste incident in 3,5 dag. Vandaag kwam Ans zelfs via de achtertuin binnen omdat ze bang was voor het onvoorspelbare gedrag om bij de voordeur binnen te komen.

De dag begon gelijk aan gisteren: een vrolijk kwispelende hond. Op advies van ook een hondenkenner hadden we het voeren verplaatst tot na de ochtendwandeling. Eerst even een half uurtje lopen en rennen. Dan thuiskomen om te eten en drinken. Van het vorige baasje hadden we het advies gekregen om pas na 30 - 45 minuten na het eten te gaan wandelen. Dat was beter voor de gezondheid. 's ochtends is dat moeilijk te combineren. Op deze manier ging het prima.
Ik was vrij en overdag ging het prima. In de namiddag waren er nog een paar kleine incidenten wat ons wel opviel maar verder geen aandacht aan besteed hebben: hij pikte een brillendoekje dat hij absoluut niet los wilde laten, later pikte hij een vuile verfdoek uit de garage die hij ook niet los wilde laten en dat dan ook heel duidelijk op een onplezeriege manier liet merken. We werden gewoon bang van de hond.

Volgens de dierentherapeut is de hond niet gesocialiseerd in de pupperiode. Hij zou met therapie zonder garantie de scherpe kantjes eraf kunnen halen maar de beschreven gedragsstoornis naar andere mensen/kinderen toe, zou nooit helemaal verdwijnen.
Ook heb ik vandaag contact opgenomen met de Dierenarts waar de hond onder behandeling is geweest. Daar zijn geen bijzonderheden bekend. Tot het laatste moment hebben wij ons ingespannen om hier een succesverhaal van te maken. Vaak leek dat heel goed te lukken maar uiteindelijk dus niet.
Wij hebben er allemaal verdriet van: Eindelijk hadden wij dan een hond en en wat voor hond.

1 opmerking:

  1. Ik heb uw verhaal gelezen en het lijkt bijzonder veel op ons verhaal. Ik vroeg mij af uit welk nest deze Heidewachtel komt?

    BeantwoordenVerwijderen