zondag 9 augustus 2009

Geen vuiltje (meer) aan de lucht .... ??

Aan de lange lijn

best wel snel


Niet uitlaten maar "uitzwemmen"

De eerste bodemverrijking in Almere

Netjes zitten voor het oversteken ...

-----------------------


Voor het eten had Chiel-Jan weer wat vertrouwen terug gekregen bij de hond en waren ze samen weer aan het spelen.

Tijdens het eten kwam Benton regelmatig even snuffelen bij de tafel. Het rook dan ook heel lekker. Voor nu hebben we dat maar even gelaten omat alles nieuw is voor de hond. Later willen we dat niet aanleren om tijdens het eten een hond rond de tafel te hebben lopen. Van het één komt misschien het: "bedelen".

Na het eten heeft Michiel hem 150 gram voer gegeven. Geen vuiltje meer aan de lucht: ook na het eten was er totaal geen spanning meer te merken bij Benton naar Michiel toe.
Na de koffie is Michiel met de neven de hond uit gaan laten. Het was eigenlijk meer uit gaan zwemmen. Een groot voordeel om naast water te wonen met een hond die volgens ons liever zwemt dan loopt. Aan de lange lijn ging het prima. Onderweg van alles en nog wat tegengekomen waar een hond op kan reageren: watervogels zijn favouriet, achter poezen gaat hij aan, joggers, brommers en fietsers doen hem niets, andere honden gaat hij op af en is totaal niet bang, behalve voor een Jack Russel met een blafvolume van 10 honden, liever zwemmen dan lopen, verstoppertje spelen vindt hij geweldig, rennen en meer.

Onze rechterarmen zijn wel 20 - 40 cm langer geworden na de wandeling van bijna anderhalf uur. (Rondje van 2 bruggen links / 2 bruggen rechts t.o.v. ons huis).

Dat vele en harde trekken is een aandachtspunt voor de training. Op correctie reageert hij maar matig.

Het samenspel tussen de hond en Michiel was heel goed. Totaal geen agressie of angstgedrag waargenomen. Eerder vrolijkheid alom. Het viel Reinier hoe vrolijk hij kon kwispelen met zijn staart. Dat hadden we in de eerste uren helemaal niet gezien.
3 mannetjes

Geen opmerkingen:

Een reactie posten