dinsdag 11 augustus 2009

Tussenstand, ... hoe verder?

Aanstaande vrijdag nemen we de beslissing of Benton bij ons kan blijven!
Met de kinderen nu al, na 3 dagen, een spanningsveld met de ouders over de onzekerheid of de hond blijft of niet? Dit is de liefste hond.
Dat klopt, inmiddels wel voor ons. Na het ongewenste gedrag naar Chiel-Jan toe en zeker naar Michiel afgelopen zondag, is de hond volledig veranderd en binnen het gezin een superhond. Vandaag zelfs even met hem gefietst wat hij reuze leuk vond. Hij nam daarbij steeds de riem in zijn bek.

Maar wij krijgen ook regelmatig aanloop van vriendjes, buren en visite. Dan blijkt Benton helemaal geen superhond te zijn. Hij heeft dan een heel bedreigend zeer ongewenst karakter.
Gisteren kwam de buurvrouw even de tuin inlopen (met hondenkoekjes)om kennis te maken met haar nieuwe Buurman. Wij moesten Benton wegtrekken zo agressief werd zij benaderd. Vandaag kwamen twee vriendjes van Robert Jaap binnen. Robert had Benton eerst in de Bench gedaan en na instructie "negeer de hond" losgelaten. Benton ging gelijk in de aanval tegen één van de jongens (12 jaar). Uiteindelijk zaten jongens stil op de bank nauwelijks adem te halen omdat ze niet meer durfde te bewegen. Daar maak je geen vrienden mee. De jongen gingen opgelucht heelhuids weer weg.




Hetzelfde gedrag liet Benton 's avonds zien toen er een vrouwelijke collega van Ans bij ons kwam eten. Constant was zij het doelwit van dreiging (opgetrokken lippen, grommen, blaffen).

Van mijn zwager het adres gekregen van Arnoud Buscher, een hondengedragstherapeut uit Almere. (www.hondenspecialist.nl)
Die ga ik woendag even ga bellen of de gedragsproblemen van Benton zijn te verklaren maar nog belangrijker of deze positief zijn bij te sturen. Ook zal ik de dierenarts waar Benton onder consult is geweest eeens vragen of dit ongewenste gedrag bij hem/haar bekend is. Ook komt mijn zwager Rutger even naar Almere om Benton beter te leren kennen. Rutger heeft al 10 jaar een Drentse Patrijs.

Voor de kinderen willen wij de hond graag bij ons houden maar verder kijken naar de toekomst zal de hond wel sociaal moeten veranderen.
Wat te denken volgend jaar op de camping voor de caravan. Veel aanloop van vreemde mensen die zich niet bedreigd moeten gaan voelen door onze hond.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten